- Eş seçme konusunda Kutsal Kitap’taki ilkelerin neler olduğunu,
- Evlilik konusunda Kutsal Kitap’ın standartlarının neler olduğunu,
- Mutlu bir yuvaya nasıl sahip olabileceğinizi,
- Yuvanızı nasıl koruyabileceğinizi bilmek ister misiniz?
Yanıtınız “Evet” ise, Evlilik ve Yuva adlı kitap tam size göre! Bu kursta sunulan konular, aile ilişkilerini geliştirip onları korumak için praktik önerleri içerir.
Bu derste, Mesih’in kilisesiyle olan ilişkisinin tanrısal ilkeler üzerine kurulmuş olan her evlilikte bulunan yansıyışını etüt edeceğiz. Uzun vadede kalıcı olacak ve başkalarını olumlu yönde etkileyecek türde bir evlilik, Tanrı’nın Sözü’nde verilen kalıba ve talimatlara uygun olarak bina edilmiş olan evliliktir.
Aralarında anlaşmazlıkların çıkması bazen birbirlerine aşık olan iki kişi için bir sürpriz olur. Bunların birçoğunu keşfedip çözmenin en iyi zamanı evlilikten önceki zamandır. Bu derste, çiftlerin evliliğe hazırlanış yollarını, birbirlerini daha iyi tanımak için sahip olacakları fırsatları ve nişan döneminde yaşamlarının Tanrı’yı nasıl onurlandırabi-leceğini inceleyeceğiz.
İki insan karı koca olarak birlikte yaşamaya başladıklarında, çok geçmeden birbirlerine uyum sağlamak için birçok düzenlemelerin yapılması gerektiğinin bilincine varırlar.
Bu derste, var olmasının amacını yerine getiren türde bir yuvayı etüt edeceğiz. Evli çiftin önünde olan birbirlerine ayak uydurmak için yapılması gereken düzenlemeleri ve ortaya çıkan sorunları çözümleme yollarını ele alacağız.
Kocanın rolü, Kutsal Kitap’ta Mesih’in kilise için olan sevgisi ve ilgisiyle kıyaslanır – bu ken-dinden fedakârlık eden ve koruyan bir sevgidir. Mesih bizim potansiyelimizi ve nasıl olmamızı istediğini görür, ama bizi olduğumuz gibi sever ve kabul eder.
Her Hıristiyan kocanın mutlu bir yuvada ger-çekleşmesini umut ettiği hayalleri ve hedefleri vardır. Bu derste, bir kocanın Tanrı tarafından kendisine verilen rolleri yerine getirirken yuvasını korumasının yollarını göreceksiniz.
Akıllı olan bir kadın, eş olarak üstlendiği rolün büyük bir sorumluluk getirdiğini bilir. Tanrı’nın istediği biçimde bir eş olabileceğini O’na göstermeye hazırdır.
Bu derste, bir kadının kocasına yaşamında haklı olarak sahip olduğu yeri –Tanrı’nın onun sahip olmasını istediği yeri– vermesinin ne anlama geldiğinin altını çizeceğiz. Kadın bunu yaparak yuvada dengeleyici bir etki olur.
Bir bahçede güzel bir çiçek “kendi kendine” oluşmadığı gibi, iyi disiplin edilmiş itaatkâr çocuklar da “kendi kendilerine” oluşmazlar. Her ikisi de bir çaba gerektirir.
Bu derste anne babaların çocuklarının eğitimin-den sorumlu oldukları alanları biraz daha inceleyeceğiz. Ayrıca anne babaların çocuklarına olan sorumluluklarını yerine getirmediklerinden ötürü gereksiz olarak üzüntü çektikleri durumları da ele alacağız.